Rekrutteringsprossen

Kunde Rekrutteringsprossen

I hver rekrutteringsprosess sørger vi for at du og din virksomhet får en ny medarbeider med riktig kompetanse, personlige egenskaper og forutsetninger for å lykkes.

Vi sørger også for at alle personer som er involvert i prosessen blir vurdert på faglig grunnlag, og at de får et positivt bilde av prosessen og din virksomhet. For å sikre en positiv kandidatopplevelse får alle våre kandidater hyppig oppfølging fra oss gjennom hele prosessen.

Vi er spesielt stolte av at prosessen ikke bare sikrer høy kvalitet, men er gjennomsyret av mangfold, åpenhet og likebehandling. En forutsetning for dette er at utvalget er basert på kompetanse og ikke på fordommer eller magefølelse. Prosessen vår er også designet for å ha høy validitet i tillegg til å være tidseffektiv.

 

Trinn 1: Kravprofil og jobbanalyse

For å gjennomføre en treffsikker rekruttering kreves det et godt fundament. Sammen lager vi en kravprofil som danner grunnlaget for en vellykket rekruttering. I kravprofilen beskrives kunnskap, ferdigheter og egenskaper som trengs for å bidra til resultater og utvikling i virksomheten.

Kravprofilen følger gjennom hele rekrutteringsprosessen og er grunnlaget for annonser, intervjuer, referansetaking og påfølgende tilbakemelding til kandidater som ikke fikk jobben.

 

Trinn 2: Målrettet annonsering
 

Med rekordlav arbeidsledighet, er det vanskeligere enn noen gang å finne de rette kandidatene. Det holder ikke lenger å legge ut en annonse for å vente på den rette søker. I jakten på den den beste kandidaten må vi lage annonser som tiltrekker seg både jobbsøkende (aktive) og ikke-søkende (passive). På grunnlag av informasjon fra kravprofilen utarbeider vi en mediestrategi og annonser som publiseres i de kanaler som vil gi stillingen de best kvalifiserte søkere.

 

Trinn 3: Aktiv søk

For å finne frem de passive søkerne, bruker vi i kombinasjon med målrettet annonsering jobber vi med aktivt søk og headhunter aktuelle kandidater. Vi bruker ulike plattformer og metoder i søket, som blant annet vår egen kandidatdatabase som består av over 70 000 kandidater, LinkedIn, vårt nettverk og andre kilder. Våre rådgivere er aktive, profesjonelle og diskre i kontakt med kandidater og kilder.

 

Trinn 4: Seleksjon

Under selekteringen velger vi ut de kandidatene vi anser som best egnet for stillingen i henhold til kravspesifikasjonen. I møte med oppdragsgiver presenterer vi de mest relevante søkere og search-profiler. Vi blir enige om hvilke kandidater vi ønsker å invitere inn til et innledende intervju. Normalt velger vi ut 4-8 kandidater til innledende samtaler.

 

Trinn 5: Førstegangs intervju

Formålet med Førstegangsintervjuet er å få bedre forståelse for kandidatens kompetanse, motivasjon og personlighet, samt gi kandidaten bedre forståelse for rollen og sin potensielle nye arbeidsgiver.

 

Trinn 5: Dybdeintervju

Basert på kravprofilen gjennomfører vi dybdeintervjuer med noen av kandidatene hvor vi går mer i dybden om kandidatenes personlige egenskaper, hvor målet er å få dypere forståelse for kandidatenes motivasjon, samt faglige og personlige forutsetninger for å levere i samsvar med stillingens suksesskriterier.

Personlighets- og evnetester bruker vi som et samtalegrunnlag. People benytter arbeidspsykologiske tester fra Master management som er DNV-GL-sertifisert.

 

Trinn 6. Vurdering og anbefaling

Etter fordypet personvurdering og referanseinnhenting får oppdragsgiver en verbal, begrunnet anbefaling som i hovedtrekk beskriver hvordan kandidaten(e) møter kravspesifikasjonen, samtidig som vi gir råd om hvordan kandidaten kan integreres i den nye stillingen på best mulig måte. 

Alle relevante beslutningstakere hos oppdragsgiver inviteres til finaleintervju der de best kvalifiserte kandidatene presenteres (normalt 2-3 kandidater). I denne fasen kan det også være aktuelt at finalekandidatene får en caseoppgave som de legger frem under intervjuet.

 

Trinn 7. Tilsetting og oppfølging

Vi utfører alle ansettelsestrinn sammen med din leder. Etter tre til seks måneder følger vi opp hvordan det har gått.

Bli bedre kjent med våre personlighets og evnetester

People har valgt Master som vår testleverandør, og alle våre rekruttere er sertifisert i bruk av deres tester. I People benytter vi personlighetstesten OPTO og deres evntetest CORE. Begge testen er DNV godkjente.  

 

OPTO - DNV-SERTIFISERT PERSONLIGHETSTEST

OPTO er utviklet og designet for å styrke, effektivisere og forenkle rekrutteringsarbeidet. OPTO skårene gir deg informasjon om kandidatens viktigste drivere for jobbprestasjon og i hvilken grad kandidaten matcher jobbens krav til personlige egenskaper.

 

CORE - DNV-SERTIFISERT EVNETSTEST

CORE måler generell mental evne (GMA) - det forskningen viser best spår fremtidige resultater.