Rekrutteringsprosessen

Jobbsøker Rekrutteringsprosessen

Slik fungerer en rekrutteringsprosess fra A - Å hos People

 
Vurderer du å søke jobb hos oss eller noen av våre kunder? Har du kanskje allerede søkt på en av våre ledige stillinger? Da lurer du kanskje på hva som skjer videre. I People er vi opptatt av å gjøre en grundig og rettferdig rekruttering. Hvert trinn du går videre i prosessen hjelper oss med å sikre at jobben er den rette for deg.

 

Nedenfor har vi satt opp hvert trinn i en vanlig rekrutteringsprosess hos People, men rekrutteringsprosessen kan variere noe på grunnlag av stillingen som vi skal ansette for.

 

1. Søk jobb

Finner du en ledig jobb du er interessert i, kan du enkelt søke på den ved å trykke på søkeknappen i annonsen, fylle ut skjemaet og legge ved CV. Etter å ha sendt inn søknaden vil du motta en automatisk bekreftelse på at vi har mottatt søknaden din, og at du er med som kandidat til den aktuelle stillingen. Er du en av kandidatene som matcher stillingens kravprofil, går du videre til neste steg i prosessen.

 

2. Intervju hos People

Har du kommet videre i rekrutteringsprosessen blir du innkalt til jobbintervju hos People. Intervjuet kan foregå både i form av et fysisk møte eller digitalt som videointervju. Intervjuet tar ofte som regel opptil 1 time, hvor rekruttereren ønsker å få et bedre bilde av hvem du er og hva du ønsker. Fokus vil være på dine prestasjoner som er relevante for stillingen du søkte på, men du vil også lære mer om hva bedriften tilbyr og få mulighet til å stille dine spørsmål om stillingen.

 

3. Tester

Avhengig av hvilken jobb du har søkt på, kan det være aktuelt for deg å gjennomføre tester. Dette skjer vanligvis etter at du gjennomført førstegangsintervjuet, men kan også skje senere i prosessen. People bruker tester som en del av hele rekrutteringsprosessen for å gi deg en mulighet til å fremheve dine ferdigheter og potensiale som et supplement til din CV. 

 

4. Referansesjekk og bakgrunnssjekk

Vi kan ta dine referanser både før og etter at du har blitt intervjuet. Vi vil alltid informere deg om det, og sikre oss din godkjennelse. Det er viktig at du har avtalt med referansene at de kan bli kontaktet. Sørg for at kontaktinformasjonen til referansene er oppdatert. På dette stadiet i prosessen kan det også være nødvendig med ytterligere bakgrunnssjekk, avhengig av oppdragsgivers krav. Du vil da alltid få informasjon om det underveis i prosessen.

 

5. Intervju i selskapet

Er du en av de som passer best for stillingen, vil vi presentere din profil for selskapet. Bedriften velger, etter dialog med oss ??som rekrutteringseksperter, hvilke kandidater de ønsker å møte og du kalles inn til et siste møte med dem. Vi forbereder deg til møtet hvor du nå får muligheten til å finne ut mer om dem og dine fremtidige oppgaver.

 

6. Tilbakemelding

Vi lover at vi alltid gir deg tilbakemelding så raskt som mulig, uansett om du får jobben eller ikke. Det kan skje endringer i siste fase, og det kan derfor av og til ta noe tid. Tilbakemeldingene skjer enten via e-post eller telefon, avhengig av hvor langt du kommer i prosessen.

Får du jobben håper vi du får et tilbud du takker ja til. Ta gjerne en prat med oss hvis du er i tvil om hva du skal gjøre. Fortvil ikke om du ikke skulle få denne jobben. Vi har nå blitt bedre kjent med deg, og det gjør det enklere for oss å finne en jobb som kanskje passer deg enda bedre.

 

Spørsmål?

Vi ønsker deg lykke til med rekrutteringsprosessen og husk at dersom du har noen spørsmål er du alltid hjertelig velkommen til å ta kontakt. Kontaktinformasjon til ansvarlig rekrutterer finner du enten på kontakt oss eller på stillingsannonsen