Å jobbe for oss

Slik kommer du igang

Hvordan finne drømmejobben?

Å være jobbsøker er veldig krevende og det å søke på utlyste stillinger er ikke alltid nok. Man må være aktivt søkende, skrive gode skreddersydde søknader og man må ha mye pågangsmot.

Gjør deg søkbar

Skaff deg en god oversikt over arbeidsmarkedet ved å registrere deg på ulike kandidatdatabaser, samt bestilling av ulike jobbovervåkninger der hvor det er mulig. Videre er det veldig mange arbeidsgivere i dag som foretrekker å ansette noen de kjenner, enten via bekjente eller annet nettverk. Derfor er det viktig at du utvider nettverket ditt og gjør det kjent at du søker jobb og hva du søker etter. Gjør deg søkbar.

Vær aktiv

Ikke forvent at jobben kommer til deg, vær oppsøkende og ta gjerne kontakt med bedrifter du anser som din neste arbeidsgiver. Sender du en åpen søknad, så ring alltid på forhånd og forhør deg om hvem du skal sende til. Presenter deg tydelig og vær ydmyk.

Ta kontakt med oss

I People ser vi det som en stor fordel å kjenne våre jobbsøkere, både til faste stillinger og vikariater. Ta derfor kontakt med oss om du er jobbsøker, som rekrutteringsbyrå får vi stadig inn nye oppdrag og hvem vet om ikke drømmejobben din er like om hjørnet?

CV tips til jobbsøkere

En god CV er avgjørende i en jobbsøkerprosess og formålet er at arbeidsgiver skal kunne sile ut de mest potensielle kandidatene til et førstegangsintervju. I en slik prosess er det ofte mange like søkere og da må man klare å skille seg ut fra mengden for å bli plukket ut. Målet med en søknad og CV er å komme på intervju!

Å skrive en god søknad og CV er vanskelig, men det finnes mange tips som kan hjelpe deg på veien. Uansett tips så skal det du skriver gjenspeile deg og dine kvalifikasjoner og du må finne måter som skiller din fra de andre søknadene. Inviter leseren til å ville møte deg.

Før du skriver søknad, ring arbeidsgiveren og still relevante spørsmål i forhold til stillingen som ikke allerede er besvart i annonsen. Vis til telefonsamtale i søknaden din og følg alltid opp din søknad etter at søknadsfristen har gått ut. Vis interesse for stillingen.

Tips til en god søknad og CV

  • Les annonsen nøye og ha den gjerne ved siden av deg mens du forfatter din søknad: Er du rett kandidat og passer til annonsørens forventninger? Sørg da for at din søknad svarer på de forventninger de har til søkeren. Søknadsbrevet ditt skal maks være 1 side.
  • Ha struktur i CV’en din. Den skal inneholde personalia samt et godt profilbilde. Deretter må du ha med relevant utdannelse og arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge, samt nøkkelkvalifikasjoner. Ha også med relevante kurs e.l. Annet som er relevant for arbeidsgiver er også viktig, f.eks. datakunnskaper, språk, førerkort e.l.
  • Sørg også for at den er tydelig og oversiktlig slik at de som skal lese den får raskt overblikk og inntrykk av deg som person. Husk at de har mange søknader og gå igjennom og leser ikke alle like nøye. Jo tydeligere du er, jo bedre.
  • Bruk tydelige overskrifter, skrifttyper og farger. Har CV’en din flere sider, sørg for at dine personalia er på alle sidene så ingenting forsvinner i papirhavet.
  • Våg å være kreativ! F.eks. Om det søkes etter en kreativ person, vis det i din søknad og CV. Da skiller du deg ut!
  • Les alltid gjennom! Les gjennom og få gjerne en annen til å gjøre det for deg. Sørg for at teksten flyter og at det ikke er skrivefeil. Husk at søknaden skal reflektere deg og sørge for at du kommer på intervju. Husk også at din CV brukes på intervju som et utgangspunkt til å bli bedre kjent med deg og din kompetanse. Du må derfor kunne stå inne for alt du har skrevet.

Kontrakstyper

Midlertidig ansettelse – Endeløse muligheter

Å være ansatt gjennom People gir deg alltid den fleksibiliteten du har behov for. Vi har spennende oppdrag for små og store virksomheter for kortere og lengre perioder.

Gjennom vikariater i People får du også mulighet til å prøve deg i forskjellige roller, med ulike arbeidsoppgaver samtidig som du bygger relevant arbeidserfaring og kompetanse. Utvidet nettverk og variert arbeidserfaring gir deg også styrket posisjon som arbeidssøker og kan være til stor nytte i jakten på en fremtidig drømmejobb.

Fast ansettelse – La oss finne din neste drømmejobb

Vi vet det finnes mange dyktige og kvalifiserte jobbsøkere som konkurrerer om de beste jobbene, konkurransen er tøff. Som jobbsøker må du være god på å selge deg selv, våge å skille deg ut og argumentere for egne stryker og ferdigheter.

Våre rådgivere har mange års erfaring med rekruttering til faste stillinger og vet hva som kreves for at nettopp du skal få jobben. Vi har gode prosesser som sikrer at du som jobbsøker får en jobb hvor både din faglige kompetanse, erfaring og din personlighet matcher stillingen og arbeidsplassen. Samtidig er det viktig for oss at du føler trygghet og kvalitet gjennom hele prosessen sammen med oss i People.

Vi kan også rådføre deg i CV- og søknadsskriving, intervjuer m.m.
People bruker cut-e evne- og ferdighetstest og personlighetstest i rekruttering til lederstillinger og andre stillinger hvor kunden ønsker slike tester.

Konsulentoppdrag – Uavhengige konsulent

Meld deg som konsulent hos People i dag og få tilgang til spennende konsulentoppdrag i Norge og Sverige.

People har gjennom flere tiår opparbeidet stort kontaktnett og relasjon til spennende oppdragsgivere. Vår jobb er å skaffe deg attraktive oppdrag innen de fagfelt du selv oppgir som aktuelle. Du velger selv hvilke oppdrag du ønsker å jobbe med og avtaler selv dine betingelser med oppdragsgiver.

Vi er overbevist om dette er en «win-win» situasjon for alle parter. Vi gjør det vi er best på, det samme gjør du. La oss bli din nye salgskanal. Kontakt oss og bli en del av Peoples nettverk i dag!

Vi håndterer administrasjonen knyttet til ditt oppdrag. Du sparer tid, reduserer risiko for feilfakturering og oppnår god kontroll. Samtidig forbedrer du egne betalingsvilkår med oppdragsgiver.