3 ting å spørre deg selv om før neste job intervju

Jobbsøker Jobbsøkertips 3 ting å spørre deg selv om...

Å forberede seg til et jobbintervju kan være en spennende, men noen ganger skremmende prosess.
Vi ønsker alle å bringe vårt beste til bordet og gjøre et godt inntrykk, med sikte på å formidle hvorfor våre ferdigheter og erfaringer kan være en stor ressurs for denne (forhåpentligvis!) fremtidige arbeidsgiveren. Men det noen kandidater kanskje glemmer er at intervjuopplevelsen ikke bare skal handle om at organisasjonen vurderer din egnethet for rollen – du bør også tenke på om og hvordan selskapet passer for deg.

Denne typen tankesett kan hjelpe deg med å komme til kjernen av det du ser etter i ditt neste karrieretrekk og slå tilbake nervene og stressene vi ofte føler når vi gjør oss klare for et intervju – like mye som selskapet intervjuer du, du intervjuer også selskapet! For å få mest mulig ut av denne intervjutilnærmingen, må du gjøre litt arbeid på forhånd, og reflektere over målene dine for dette neste store karrieretrinn.

Her er noen spørsmål du bør stille deg selv for å komme i gang:

Hva er ferdighetene og interessene jeg har som stemmer overens med denne rollen?
Intervjuere vil vanligvis spørre deg om ferdighetene dine, og det er en god idé å forstå ferdighetene dine, ikke bare for å ha svaret klart, men også for å sikre at du forfølger en rolle som passer for deg. Like viktig som ferdigheter er interesser. Vurder hvordan jobben og organisasjonen kan tillate lidenskapene dine å blomstre – det vil ikke bare hjelpe deg med å bringe energi og entusiasme til intervjuet, men det kan også hjelpe deg å se om rollen er en der du kan trives.

 

Hva slags organisasjonskultur er best for meg?
Når du går inn i et intervju, bør du ha en ide om hvilken type bedrift du vil jobbe for – ikke bare bransjen eller oppdraget, men også miljøet du skal jobbe i. Vil du være en del av en organisasjon som premierer konkurranse eller en som oppmuntrer til individuell uttrykk? Tror du at du kan trives på et sted hvor fleksibilitet står i sentrum eller et sted som har strengere forventninger? Å finne ut hva slags kultur du vil gjøre best i kan være en fin måte å hjelpe deg med å forstå om din potensielle arbeidsgiver er den rette for deg.

 

Hvordan vil jeg vokse med selskapet og i karrieren min?
Mens et jobbintervju er utformet for å evaluere en kandidats egnethet for en spesifikk rolle, kan det også gi en følelse av hvordan og hvor ansatte kan bevege seg i hele organisasjonen. Før du går inn i intervjuet, vurder hvor du ideelt sett vil se deg selv vokse i de kommende årene og hvordan du vil at selskapet skal støtte disse målene – og se etter det perspektivet på intervjuet!