Kundeblogg

Hva er prosjektrekruttering av midlertidige ansatte

Når en bedrift mangler tariffavtale og godkjent avtale med tillitsvalgt, kan prosjektrekruttering være en effektiv løsning for å imøtekomme behovet for ekstra personell ved sesongvariasjoner og produksjonstopper.

Les mer

Hvorfor gjennomføre en jobbanalyse

En jobbanalyse er en systematisk prosess for å skaffe, evaluere og organisere informasjon om en jobb. Poenget med en jobbanalyse er å skaffe innsikt i de forskjellige aspektene ved en bestemt stilling for å forstå kravene, ansvarsområdene, nødvendige ferdigheter, kvalifikasjoner og arbeidsforhold.

Les mer

Hvordan finne motivasjonen til en jobbsøker

Mange rekrutteringsprosesser fokuserer ofte på å evaluere kandidaters faglige kvalifikasjoner og erfaring. Mens dette er viktige faktorer, undervurderes noen ganger betydningen av å forstå den underliggende motivasjonen til jobbsøkerne.

Les mer

Noen tips for å beholde flere ansatte

Å beholde ansatte er en kritisk fokusområde for HR-profesjonelle som streber etter å påvirke bunnlinjen. Her er noen råd basert på teori, forskning og praktisk erfaring som kan hjelpe deg med å beholde ansatte.

Les mer

Hvordan unngå feilansettelser

Feilansettelser er situasjoner der den nyansatte ikke lever opp til arbeidsgiverens forventninger. Dette kan skyldes manglende evne til å utføre arbeidsoppgaver eller vanskeligheter med å tilpasse seg arbeidsmiljøet.

Å oppdage at en nylig ansatt ikke passer inn på arbeidsplassen er både frustrerende for bedriften og den ansatte. Ofte blir skylden lagt på den nyansatte, men er det alltid rimelig å tillegge arbeidstakeren hele ansvaret når feilansettelser skjer hyppig?

Les mer