Hva er prosjektrekruttering av midlertidige ansatte

Kunde Kundeblogg Hva er prosjektrekruttering av...

Når en bedrift mangler tariffavtale og godkjent avtale med tillitsvalgt, kan prosjektrekruttering være en effektiv løsning for å imøtekomme behovet for ekstra personell ved sesongvariasjoner og produksjonstopper. Prosessen med prosjektrekruttering innebærer vanligvis å ansette midlertidige eller kontraktsbaserte ansatte for å dekke spesifikke prosjekter eller perioder med økt arbeidsbelastning.

 Her er noen nøkkelelementer som er inkludert:

1. Tariffavtale og godkjent innleie med tillitsvalgt:
- For bedrifter som allerede har tariffavtale og godkjent innleie med tillitsvalgt, kan de benytte innleie av vikarer som tidligere.

2. Manglende avtaler:
- Hvis bedriften ikke har tariffavtale og godkjent innleie med tillitsvalgt, men likevel har behov for å bemanne opp i perioder, tilbyr People løsninger som støtter dette behovet.

3. Prosjektrekruttering:
- Prosjektrekruttering er spesifikt nevnt som en løsning for bedrifter som trenger å rekruttere et større volum innenfor en angitt periode, for eksempel under sesongvariasjoner.

4. Direkte ansettelse hos oppdragsgiver:
- Kandidatene blir direkte ansatt hos oppdragsgiveren, noe som innebærer at de blir en integrert del av bedriftens ansatte i stedet for å være eksterne vikarer.

5. Annonsering og tiltrekning av kandidater:
- People tar seg av annonsering og markedsføring for å tiltrekke seg kvalifiserte kandidater.

6. Rekrutteringsprosess:
- Selskapet bistår gjennom hele rekrutteringsprosessen, inkludert intervjuer og referansesjekk.

7. Mulige tilleggstjenester etter avtale:
- Etter avtale kan prosessen også inkludere testing, forhandlinger av vilkår og kontraktsinngåelse, opplæring, onboarding og offboarding.

Dette gir bedrifter fleksibilitet og støtte når det gjelder å administrere midlertidige bemanningsbehov, spesielt i situasjoner med sesongvariasjoner. Tjenestene dekker hele spekteret av rekrutteringsprosessen for å lette byrden for bedriften og sikre en smidig ansettelsesprosess for midlertidige stillinger.