Slik bruker du lidenskapen din til å velge en karriere

Jobbsøker Jobbsøkertips Slik bruker du lidenskapen din...

Hvis du tenker på ditt neste karrieretrekk, er sjansen stor for at du allerede har vurdert faktorer som lønn, beliggenhet og fordeler.

Selv om dette er viktige ting å tenke på, er ikke logistikken den eneste vurderingen: Du vil også være sikker på at du er fornøyd!

Å samkjøre lidenskapen din med stillingen din er en sikker måte å gjøre jobben om til en karriere – og en som du synes er tilfredsstillende og tilfredsstillende. Så hvordan sørger du for at du driver med arbeid som lar deg utnytte din egen lykke? Før du i det hele tatt legger inn din neste søknad, still deg selv en rekke spørsmål for å begrense hvilken type rolle som passer for deg.

Her er en start:

Er jeg et morgenmenneske eller en natteravn?

Det høres kanskje enkelt ut, men å vite på hvilket tidspunkt på dagen det er mest sannsynlig at du vil trives, kan fortelle hvilken type arbeid som passer godt til livet ditt. Hvis du for eksempel finner ut at du er mest produktiv senere på kvelden, kan en stilling som involverer utradisjonelle timer hjelpe deg med å finne lidenskap i arbeidet ditt. Enten du er en natteravn eller en tidlig oppstander, bør du kunne gi plass til den tendensen i arbeidet ditt.

 

Hvordan liker jeg å kommunisere med mennesker?

Kommunikasjon er en nøkkelkompetanse i nesten enhver jobb – men det er viktig å vurdere hvordan du foretrekker å kommunisere for å begrense hvilken type rolle du vil ha mest glede av. Hvis du føler deg energisk av å snakke med og hjelpe folk med å løse problemer, kan for eksempel en kundesenterstilling hjelpe deg med å lykkes; andre mennesker er imidlertid mer komfortable med å kommunisere digitalt, og derfor vil de kanskje vurdere arbeid som involverer mindre direkte kommunikasjon, slik at de jobber på sitt komfortnivå.

 

Hva er mine styrker (og svakheter)?

Dette er et spørsmål mange jobbkandidater møter i intervjuene sine, men det er nyttig å vurdere svarene før du går til intervjufasen. Å vite, for eksempel, at du er god på tidsstyring og organisering kan styre deg mot en stilling, mens det å være realistisk at tålmodighet ikke er din sterke side kan lede deg bort fra en kundeservicejobb. Alle har styrker og svakheter, og å finne lidenskap i arbeidet ditt handler om å spille mot det du er god på.

 

Liker jeg å jobbe alene eller med et team?

Lager- eller industristillinger innebærer ofte mye soloarbeid, perfekt for noen som liker å stole utelukkende på seg selv for å få jobben gjort. For de som liker å dele følelsen av prestasjon med et team, kan for eksempel dyktige fag være der de finner lidenskapen sin.

 

Hva er mine interesser?

Dette kan være det viktigste spørsmålet når du ser etter en rolle med formål! Liker du å hjelpe folk? Fascinert av teknologi? Ivrig etter å fremme sosialt gode? Alle disse kan bidra til å informere om hvilken type jobb – og til slutt karriere – som er riktig for deg.